13 de novembre 2007

ESPORTS QUE DEIXEN RASTRE


Si ens posem a filar prim, gairebé tots els esports que practiquem a l´aire lliure tenen repercussions sobre el medi ambient. Fins i tot, el senderisme, quan els caminants armen soroll, o deixen llandetes i papers per terra. Per això ens hem de conscienciar de que els habitants de la serra (els animals), són els seus autèntics propietaris, puix sempre han estat vivint allí, i nosaltres no som més que visitants ocasionals. Pero hi han altres esports que deixen molta més empremta: el moto-cross, que ompli la serra de soroll, pols i fum, espanta la fauna i provoca erosió. Molt més la dissortada moda dels quads, tot i que la llei restringeix el seu ús pels camins forestals. I no parlem dels 4 x 4...
Però també altres esports que ara estan de plena actualitat, com l´automobilisme, amb el reclam de Fernando Alonso. Quí sap les quantitats indecents de combustible que es cremen per a res, quan els carburants cada vegada estan més cars, i l´economia pot perillar per la seua escassesa? I les emissions de CO2, quan tots estem aparentment preocupats pel canvi climàtic que produeixen?
I altre que caldria advertir de la seua inconveniència, ja no per la seua pràctica, sinó per les seues instal.lacions: el maleït golf. Grans extensions d´herba que s´ha de regar en freqüència, i que per desgràcia, on més s´està estenent és on més escassa està l´aigua. Aigua que és una irresponsabil.litat balafiar en satisfer les aficions o capritxos d´uns quants privilegiats, molts d´ells que ni tan sols són de la nostra terra. I pitjor encara, que un camp de golf sol anar envoltat de milers de xalets, amb milers de piscines. ... I a hores d´ara, els embassaments de la península Ibèrica, un 5% per davall del nivell de novembre de l´any passat.