02 d’agost 2010

LA VACA A CASTALLA

Arriba el mes d´agost, i molta gent de Castalla es prepara per a la vaca. I com tots els anys, bou embolat a banda, torna a sorgir el debat sobre si la festa de la vaca s´ha de mantindre perquè és una tradició local arrelada, no suposa la mort de les vaques, i a més a més està prohibit fer cap mal a l´animal (tirar-li objectes, colpejar-lo...), o si s´ha de llevar perquè és una festa que ataca la dignitat de la vaca. Us convide a entrar en aquest debat, us demane que participeu en l´enquesta que trobareu a la columna de la dreta, i que deixeu els vostres comentaris, tant si n´esteu a favor com en contra.

5 comentaris:

jordi kukat ha dit...

Jo crec que primer de tot s'haurien de crear alternatives a la festa de la Vaca. Que la gent veja que no fan falta animals per a passar-ho bé.
Crec que en ple segle XXI, al 2010, hi ha moltíssimes alternatives per a que la gent s'ho passe bé.
Una vegada la gent tinga alternatives que no tinguen animals per a la seua diversió (com si els angelets foren de la nostra propietat!), crec que no faria falta prohibir res.
S'acabaria la festa per ella soles.

Però clar. Buscar alternatives no interessa.
Mola més no fer res.

Sincerament, la vaca és un avorriment si ho comparem en altres tantes coses que es poden fer. Però bé, qüestió de gustos.

Ah! I que lleven la Vaca no significa que lleven els Gin Tonics en els Moros Vers i els Cristians. Això estarà sempre!

administrador ha dit...

Per descomptat que si es decidira llevar la vaca, abans hi hauria que buscar-li una alternativa més divertida. Però també crec que abans s´hauria de crear un debat sobre la continuïtat o no de la vaca, i si cal, fer una consulta popular i que decidisca la gent del poble, que no siguen els polítics locals qui decidisquen per nosaltres. I enguany, de nou bou embolat, hi hauria que fer alguna cosa...

Anònim ha dit...

Crec que este debat no existiria si a Castalla no feren el Bou embolat, ja que com be diu el primer cometari, eixes coses van lligades, dies de festeta pel centre del poble, gin-tonics als diferents establiments al voltan.

En referencia a si deurien de ser els politics o el poble, el que decidira el llevar la festa de la vaca, tinc edat per a recordar que fa anys a un politic se li va ocurrir llevar la vaca a castalla i el resultat va ser que tinge que botar de castalla ell.
Tambe estic convensut que en els temps que corren, si a algun politic li vingera al cap el llevarla, no pasaria res, ja que com tambe diuen en el primer comentari, mentres que als jovens li donen gin-tonics, . . . . . . . . . . . . pues no pasa res.
Vaca amb respecte per els animals.

Sergio ha dit...

Que el poble ho decidisca em pareix lògic. Que el polític de turno torne a possar el bou embolat sense cap consulta, em pareix un insult.
No estic d'acord amb la vaca ni tampoc ho estic amb el bou embolat.
L'ambientet en vaca en fantàstic, per això, el dies de vaca podrien continuar estant pero sense vaca, amb altres tipus d'activitats per a que la gent s'ho passe be.
Menegem algun tipus de concentració per al dia 6??

Sergio ha dit...

El bou pateix joder!!
http://www.youtube.com/watch?v=-3fPoPRU8SY