05 d’agost 2010

31 MUNICIPIS CATALANS ES DECLAREN MORALMENT EXCLOSOS DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA.


Des de fa avuí un mes que l´ajuntament del Port de la Selva es va declarar moralment exclòs de la Constitució Espanyola, 30 ajuntaments més han seguit les seues passes. És un acte simbòlic de desvinculament de la Constitució. La Comissió del Centenari de la Bandera Estelada ha fet una crida a tots els ajuntaments de Catalunya a fer aquesta declaració, en resposta a la falta de respecte que el Tribunal Constitucional ha tingut amb Catalunya al retallar l´Estatut que democràticament s´ha votat al Parlament i en Referèndum. Els ajuntaments que fins ara s´han declarat exclosos són: Port de la Selva, Vilafranca del Penedès, Arenys de Munt, Argentona, Llambilles, Sant Gregori, Albi, Capellades, Viladrau, Sant Pere de Torelló, Calldetenes, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, el Pla de Santa Maria, el Brull, Avinyó, Calders, Sallent, Santpedor, Vacarisses, Castellar del Vallès, Castelló d´Empúries, Vilaminiscle, Molins de Rei, Tarrés, Pardines, Amer, Anglès, La Garriga, Lliçà de Munt, Tagamanent i Vic.
Alhora, els ajuntaments de Solsona, Vic i Calldetenes han demanat oficialment al Parlament Català que convoque un referèndum per l´autodeterminació. (Font: Racó Català).
Alguna cosa s´està movent a Catalunya, el procés per la independència és imparable, per molt que les forces retrògrades instal·lades en el PP, el PSOE i altres partits residuals pretenguen aturar-lo i reprimir-lo, i és la millor mostra de que un Estat espanyol centralista i decadent no dóna més de sí, està esgotat, i és incapaç de satisfer les necessitats del poble català. També és incapaç de satisfer les nostres, però això ja són figues d´altre paner, el poble valencià segueix recolzant opcions centralistes amb olor a podrit, espere que per poc de temps, que l´any 2011 siga un punt d´inflexió en el que el poble valencià comence a despertar i es conscièncie de que Espanya tampoc ens convé a nosaltres, que és una vidriola foradada que només serveix per fer-nos pagar, però no ens reverteix en inversions, siga qui siga el partit que governe, hem de mantindre una monarquia caríssima que no serveix de res, un exèrcit que consumeix el 12,4% del pressupost de l´Estat espanyol, una burocràcia ineficaç i un gros entramat de ministeris, secretaries, delegacions, subdelegacions, enxufats i vividors.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tota la vida sa dit que l´unió fa la força....que trist....D´altra banda, habeu vist quina població tenen aquestos pobles....no arriben entre tots ni al 0.1% de la població catalana. Gent que si és coneguda per algo és per la seua inteligència. I asto com podeu vore no l´ interesa a quasi ningú.

jordi kukat ha dit...

Sí, veig que tu, inteŀligència ben poca.
Sense faltar, eh? Anònimo....

"Asto" és "axina" i vull un "bocadill de jamó i ques"

Mare de Déu, el que hi ha que llegir.

administrador ha dit...

Coincidisc amb la frase de l´anònim que diu que la unió fa la força. Per això, el País Valencià ha d´estar al costat dels notres veïns de Catalunya, les Illes, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord, i no enfrontats amb ells com ens té el PP de Camps.

Ignorantes ha dit...

La Constitución son las reglas por las que además de los aspectos que no les gustan a los nacionalistas, garatizan que nadie puede ser fusilado por traición, por ejemplo, que cada 4 años decidamos quien administra el país, por ejemplo, que el poder sale del pueblo y no de las armas, por ejemplo...

administrador ha dit...

La Constitució empara l´expoli fiscal que patim als Països Catalans, i ens nega el dret a l´autodeterminació, reconegut per l´ONU. Ens garanteix el dret a treballar, però al País Valencià tenim un 24% d´aturats, ens garanteix el dret a una vivenda digna, però ara mateix la vivenda no és un dret, sinó un luxe... Per a què la constitució? Només per poder mantindre una monarquia, la presència d´una llengua forastera a les nostres terres, i la unitat de l´Estat espanyol que no ens beneficien en res. A vosaltres els castellans us agrada molt la constitució, i a nosaltres ens agradaria més si ens permetera ser valencians / catalans amb tot el que això significa, però malauradament no és així.