07 de gener 2010

INFORME SOBRE L´OCUPACIÓ DEL TERRITORI





















Els resultats del programa SIOSE (Sistema d´Informació d´Ocupació del Sòl a Espanya) són esgarrifosos per al País Valencià. Durant el periode 2000 - 2005 mostren un increment d´un 37% del territori ocupat (zones urbanes, industrials, infraestructures viàries, etc), passant a 160.197 hectàrees, un 6,9% de tota la superfície valenciana. Aquest percentatge triplica la mitjana de l´Estat espanyol. Les comarques més afectades són les del sud, on arriba al 7,34%.
L´increment més fort i preocupant ha estat el de les urbanitzacions disperses (+28%), front al dels nuclis urbans (+8,5%).
Tot i la crisi de la construcció, que ha aturat molts dels projectes que s´havien aprovat, encara s´estan tramitant més de 100 PAI´s, molts d´ells paral·litzats pels tribunals. D´altra banda, els PGOU´s (Plans Generals d´Ordenació Urbana) que s´acaben d´aprovar o que n´estan pendents, encara preveuen desenvolupaments urbanístics desmesurats i insostenibles.
És necessari que a tots els municipis on es donen aquests casos, el poble mostre el seu rebuig a aquests projectes, que tant de mal han fet als pobles on s´han portat endavant.
Informació facilitada per la Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció PV.

3 comentaris:

garrotipadur ha dit...

vaja panoràmica de barbàrie urbanística en la foto feta des de la Serra Gelada,dins del mal de la crisi lo possitiu és que han desaparegut tots els PAI's i totes les balabastraes que volien fer.

garrotipadur ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
administrador ha dit...

Sí, i a més a més, tot això ha sigut el que ha fet que la crisi haja estat més profunda que a la resta d´Europa.