14 de gener 2009

LA PRIMERA EXCURSIÓ DE 2009
















Diumenge 11 de gener de 2009. Dia gris, amb les serres mig tapades per la boira. Després de desplaçar-nos fins a les proximitats de la Venteta dels Qüernos, agafem el camí que passa sobre la Venteta, en direcció al Palomaret, senyalitzat com a GR7. Al cap d´uns 600 metres, baixant dues o tres ribes de bancals erms arribem a una font que naix sota una caseta, i que ompli una basseta, en altres ocasions hem parat en aquesta font. Front a la font, sobre un altet, hi havia fa anys un mas en ruïnes, però ha sigut demolit. Des d´ací baixem pràcticament a la carretera Ibi-Banyeres, però abans d´eixir a l´asfalt pugem per un camí en direcció al mas del Serrat, entre pinars envoltats de boira. L´entorn del mas té algunes construccions destinades a la cacera (abeuradors, una bassa de pedra...). A mitjan pujada parem a fer un ràpid esmorzar, puix comença a fer reixiu, espentat pel llevant. No falta el vi, ni l´herberet, ni les anous, ni les figues seques, ni el xocolate.
Acabem de pujar al Serrat, on acaba el camí, que pel que es veu es va obrir per a la cacera. Des d´allí, serra a través, baixem a un collat situat just a l´ombria de l´Alt de Biscoi. Des d´ací se´ns hauria fet curta l´excursió, i decidim davallar al mas del Palomaret. Allí compartim conversa amb l´home i la dona que tenen cura del mas, i ens en baixem a la font, que fa anys que està seca. Només durant la primavera arribà a brollar de nou, però es tornà a assecar. Pugem a un camí que segueix l´ombria, i de nou arribem al collat anterior. Des d´allí només resta un quart d´hora fins al cotxe.





La pròxima, el dia 25, a los Revolcadores, la major altitud de Múrcia, i el primer 2000 començant per llevant. Això sí, recordeu que és per a tot el dia, i que degut al desplaçament que hem de fer (uns 200 quilòmetres), eixirem a les 7 del matí.