21 de febrer 2008

RAJOY ECOLOGISTA, JA,JA,JA!


El PP ens sorprén amb la promesa de plantar 500 milions d´arbres front als 45 milions del PSOE. No sabem ni on, ni quines espècies, ni amb quins diners (també va prometre que no pagaríem impostos, com no se´ls traga de la seua butxaca, que com a registrador de la propietat faria una fortuna...) No ens cau de nou una promesa de plantar arbres, però la història ens dóna dos fracasos: l´un, la llei que va traure l´últim govern de Felipe González l´any 1993 en la qual anaven arribar poc menys que a reforestar tota la península ibèrica amb espécies autòctones, donant ajudes als propietaris de terres que volgueren repoblar-les. Sabeu alguna cosa? Quines superfícies es van reforestar amb aqueixa llei? L´altre fracàs fou el de les enormes extensions de serres deforestades després de l´intens ús que el carboneig i la llenya van exercir: des de principis de segle XX fins la meitat de segle, pràcticament totes les serres del País Valencià, Múrcia... es van repoblar amb pins, sobretot amb pi blanc. Aquesta espècie és especialment piròfila (combustible), puix del pi s´extrau la trementina. Durant els anys 70, 80 i 90, aquests pinars de repoblació, ja en estat adult, han estat eliminats pel foc, i difícilment es podran regenerar (vegeu totes les serres de la Marina, el Benicadell, la serra Grossa, la serra Mariola, la serra d´Enguera,... una llarga llista d´espais repoblats amb pinar que han anat cremant-se de manera repetida. Pel contrari, al segle XIX, la serra de la Font Roja es va cremar també vàries vegades, i ara el bosc de carrasca i caducifolis llueix amb tot l´esplendor, perquè té una regeneració natural més eficient. Les espècies autòctones estan adaptades al foc, que forma part dels condicionants del clima mediterrani. No creem les promeses de Rajoy. Ens té acostumats a les mentides.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Malaudarament, encara hi ha qui es creu les promeses del PP...sobretot els indecisos, que sembla que poc els importa que ens treguin la Seguretat Social, posin un ministeri en defensa de la família tradicional, en la qual marginaran altres models de família més abundants als temps actuals, les membres de las quals son aquells innocents que votaràn cegament.
I poc els importa que Espanya retrocedeixi 30 o 50 anys, pensant que Rajoy els pagarà l'hipoteca, posarà més seguretat als carrers i els netejarà el cul.

Anònim ha dit...

Que listo el de arriba, un anonimo. Menos mal que nose quien eres. En fin, este país se va a la mierda, y el PP no tiene precisamente la culpa. Yo tambien soy anonima, porque nose como va esto!