22 d’agost 2007

SEQUERA A LES COMARQUES DEL SUD.



L´extrem sud del País Valencià suma el tercer estiu consecutiu de sequera extrema. El transvassament d´urgència des del Tajo que el govern va aprovar no ha estat suficient, i alguns cultius, com les 4000 hectàrees de Callosa de Segura, no s´han pogut regar. Pero d´altra banda, com podem vore a la foto de dalt, sí que hi ha aigua suficient per als camps de golf, i per a seguir construïnt xalets, torres d´edificis i piscines a terres desèrtiques.
Els del PP tornen a eixir demanant l´aigua de l´Ebre. Han deixat el Segura i el Xúquer sense aigua, estan esgotant la capçalera del Tajo a base de transvassaments. A hores d´ara, els embassaments d´Entrepeñas i Buendía no poden donar ja més aigua, i encara volen esgotar l´Ebre, que és el qui dona vida al delta en la seua desembocadura. L´avarícia dels constructors i dels seus protectors del PP no coneix límits.
Però els grans perjudicats són els agricultors que viuen de les seues collites, i que damunt han estat utilitzats pel PP. Si alçaren el cap i vegera quí els roba l´aigua, en compte de muntar autobusos a València i exigir "agua para todos", haurien d´anar als camps de golf i a les urbanitzacions que es construeixien a la seua mateixa comarca, demostrar-los la seua força, i exigir-los el que és seu. Si no hi ha aigua per al regadiu, sí que n´hi ha per a regar gespa que no dóna de menjar més que a ells?
No es pot explicar que ciutats com Torrevella, en la zona més àrida del País Valencià, haja passat en 18 anys de 18000 habitants a 92000. A costa de quí?
Foto superior: negoci lucratiu per a uns pocs.
Foto inferior: desert i misèria per als demés.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dirigit a l´administrador del blog:
pense que eres massa permissiu amb el PP. Són el mal més gran del nostre país i més concretament del nostre poble. Hi ha que ser més agressius amb ells. Ací el que fa falta és acció directa, no deixar-los fer res, i cada vegada que vagen a fer alguna agressió contra la nostra terra, fer-los front, usant la força si fa falta. Ni un pas enrere!

Anònim ha dit...

Per a l´anònim del comentari anterior:
En primer lloc, agraisc que hages llegit el meu bloc.
Crec que el nou equip de govern encara porta 3 mesos en l´ajuntament, i és massa prompte per a fer cap judici de la seua gestió. Tots sabem còm va actuar Juan Rico durant els 20!! anys de poder, però ara ja no està. Hem de donar un marge de confiança als nous regidors, però també haurem de ser contundents si no fan el que deuen, perquè crec que amb el sou també va inclosa la responsabil.litat amb el poble i amb els castelluts i castelludes que vindran darrere de nosaltres.
Altra cosa és el PP del País Valencià, i no crec que els meus articles siguen permissius amb ells. Crec que han sigut un autèntic desastre en tots els sentits, tant amb Zaplana com amb Camps, i tenen tot el meu rebuig.