27 d’agost 2007

LA FONT DE LA CARRASCA A PUNT D´ASSECAR-SE.


Qui vulga anar a beure o a poar a la font de la Carrasca, que es done pressa, (i que tinga paciència), perque la font està en les últimes. En el butlletí de Natura i Gent de 2003 apareixia una foto de la font donant la veu d´alarma per la minva de cabdal, i aportant unes dades comparatives. Això ha passat a la història. la font de la Carrasca, a finals d´agost de 2007 només brolla un filet d´aigua. Paradòjicament, aquest ha estat un bon any de pluges (517 mm. en els darreres 12 mesos, al voltant d´un 25% superior a la mitjana), així que no ho podem atribuïr a la sequera.
Moltes generacions de castelluts i castelludes han gaudit de l´aigua de la font de la Carrasca, però la nostra serà la que la vorà assecar. Molta gent pensarà: "això no m´afecta a mi, només eixiran perjudicats l´amo de la font i els que caminen per la serra". Un error. L´assecament d´una font, encara que siga la més emblemàtica del poble, directament potser no ens afecte, però és la mostra de que les reserves subterrànies d´aigua també estan acabant-se. Juan Rico va dir que tindríem aigua per a 100 anys, però 3 anys després de dir-ho, ja estem veient còm va acabant-se. Dels nombrosos exemples de mala gestió de l´aigua arreu de la nostra geografia, Castalla és un dels més escandalosos, no sé si més per les evidències que trobem, o per l´ocultisme irresponsable que hi ha. Un clar exemple, a només 2 kms. avall de la font de la Carrasca, en Torrià, 9 aspersors arruixant un camí a les 12 de migdia, a 32 graus i 2 dies després d´haver plogut. Absurd. Que algú ens ho explique. Juan, menuda Castalla ens has deixat!, serà el que li diran els futurs castelluts. D´on vindrà l´aigua quan se´ns acabe? A quin preu? I de quina qualitat?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies a Juan Rico, d´ací a poc, quan se´ns acabe l´aigua, només els rics podran utilitzar-la. Només qui la podran pagar: els guiris de Castalla Internacional, i nosaltres, els castelluts de tota la vida, ens quedarem amb cara de tontos veient còm ens han fotut. I quan aniguem a demanar responsabil.litats, Juan Rico ja no estarà. A vore qui ens arregla la destrossa.

Anònim ha dit...

És curiós còm des del govern valencià ens demanen que estalviem aigua i que per altra banda s´afavorisquen les macrourbanitzacions, els camps de golf i les grans instal.lacions que malbaraten un recurs cada vegada més prop del seu esgotament com és l´aigua. Vergonyós.