01 de març 2009

DE FORA VINDRAN, QUE DE CASA ENS TIRARAN


















Fa uns mesos vaig publicar una notícia sobre un cas de corrupció al Poble Nou de Benitatxell (la Marina Alta), protagonitzat, entre altres, per una regidora anglesa i l´alcalde (indígena). De nou són els estrangers qui protagonitzen la polèmica, en aquest cas, també a la Marina Alta.
L´ajuntament de Calp, governat pel BLOC després d´una moció de censura, al mes de desembre de 2008 va decidir que el nom oficial del poble, que fins ara era bilingüe, tornara a ser únicament en valencià: CALP, a falta de ser ratificat per la Generalitat Valenciana. Era una forma de normalitzar oficialment el seu nom històric, i que sempre han utilitzat els calpins. Però, ves per on, ara la població de Calp és en un 60% estrangera (quina culpa tindrem nosaltres...?). Un grup de ciutadans estrangers, amb l´ajuda del diari ultraespanyolista "El Mundo", han organitzat una moguda per a que el nom continue estant també oficial en castellà. Ara vindran els de fora a dir-nos còm s´han d´anomenar els nostres pobles, mira que té collons la cosa... No hem tingut prou amb l´imperialisme espanyol, que ara venen a prendre´ns el pèl els "guiris". Però el poble no ha romàs indiferent, i un col.lectiu de ciutadans de Calp estan recollint signatures en defensa de la dignitat del seu poble, per a que l´acord a l´ajuntament siga efectiu, i CALP torne a tindre el seu nom, única y exclusivament, en valencià, la llengua que sempre ha parlat la gent de Calp. Solidaritza´t amb la gent de Calp, entra en elmeunomescalp@hotmail.com, i signa. Només cal indicar nom i DNI. Cada persona que signe, és un granet de sorra a favor de la nostra dignitat com a país, i front a una intromissió inacceptable. Ja n´hem tingut prou. SOM, I SEMPRE SEREM VALENCIANS!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Després de llegir l'article "de fora vindran ...." , estic convençut que seràs sensible a http://massisdelport.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=1