08 de febrer 2009

EXCURSIÓ 8 DE FEBRER

A punt de florir els ametlers, i amb un oratge fred i ventós, des de les immediacions del mas de l´Assegador de Dalt ens endinsem pel camí que puja pel barranc del Canonge, i passant per les proximitats de la cava homònima, arribem a la carena de la serra del Menejador entre Sant Benet i l´Alt del Ginebrar, des d´on gaudim d´una vista d´ocell sobre Alcoi. Però després de carenejar una mica, trobem una senda recentment recuperada que torna a davallar cap a la solana. En un replanell assolellat i resguardat del ponent esmorzem. A partir d´allí, la senda comença a davallar més a poc a poc, com un allargat balcó sobre la Canal, i amb vistes privilegiades cap a la Carrasqueta, els Plans, l´Aitana i la pedania xixonenca de la Sarga, sempre entre carrasques disperses, ginebres i rodals de pinar. No arribem a l´ermita de Sant Antoni, sinó que en aquest cas davallem al mas de Nyego, en ruïnes, on veiem les restes d´un fornet i una premsa. Allí acaba el camí i segueix una sendeta que puja a uns bancalets envaïts pel bosc, i a partir dels quals baixa molt desdibuixada barranc avall. Ja prop de terres agrícoles travessem una rambleta i eixim a uns bancals on hi ha una gran bassa de reg, plastificada. Continuem per camins agrícoles i passem per altra bassa, tan buida com la primera. El camí baixaria al mas de l´Altet, però ens convé anar un poc camp a través fins arribar al camí per on havíem començat, ja a la vora del mas on havíem deixat els cotxes.
La setmana que ve, travessa de Castalla a Alcoi, seguint el GR-7. Passarem per l´ermita de Santa Anna, la font i el mas de l´Arcada, el Palomaret, la Venteta dels Qüernos (ací coincidirem amb el recorregut de l´excursió de l´11 de gener), el mas de Tetuan, la Font Roja, els Canalons, el castell de Barxell, el Preventori i el barranc del Cing. Dinarem al restaurant de la Font dels Patos. L´eixida serà des de la Cafeteria Argentina, en aquest cas a les 7.30 del matí.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mi felicitaciòn a los reponsables de la recuperación de la senda.

Castalla Plural ha dit...

Hola, em pose en contacte amb tu perquè tens un bloc (que està molt be) i pots ajudar-me a difondre el nou bloc CASTALLA PLURAL.
Espere que t'agrade.
Moltes gràcies.
R.
http://castallaplural.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Resposta a Castalla Plural:
Us agregue a la meua llista d´enllaços. Donaré una ullada al teu bloc.
Salut!