12 de setembre 2008

FONT ROJA: PROTECCIÓ, O HIPOCRESIA?



Per qualsevol camí que entrem al Parc Natural de la Font Roja trobarem cartells o símbols que ens prohibeixen l´accés en bicicleta, ni tan sols per pistes sense asfaltar. És possible que el nivell de protecció que l´any 1987 es va donar al Carrascar de la Font Roja fóra tan alt que la circulació en bicicleta per dins de l´espai protegit fóra incompatible amb la protecció dels seus valors naturals. A alguns aficionats a la bicicleta ens pot paréixer excessiu, però pot tindre sentit si atenem a la fragilitat de l´entorn, la molèstia que poguem provocar als animals, l´erosió que pot comportar si el nombre de ciclistes és gran, o si se n´ixen dels camins i es dediquen a fer cross, a obrir dreceres, o a armar escàndol.

La meua sorpresa, a banda del despropòsit del projecte d´hotel, fet a mida de l´empresa que pretén construïr-lo, és que podem trobar pistes, com la del mas de Foiaderetes, a la foto, que s´han enformigonat parcialment, per a facilitar la circulació de vehicles, i si no, mirem les marques de les rodes a la revolta, i fins i tot un camió circulant per eixe camí. El mateix camí al principi del qual s´ha apegat un paper a l´indicador d´entrada al Parc Natural on s´amenaça els ciclistes en aplicar-los la llei de forma estricta! O siga: les bicicletes no poden circular i els camions sí? Després de tot un camió es vehicle més lleuger, més silenciós i menys contaminant, veritat? Molt més respectuós amb l´entorn que una bicicleta, veritat?

Per cert, més de 9000 persones hem signat ja contra l´hotel de la Font Roja. No esperes més per a fer-ho i entra en el link que us vaig donar en una notícia anterior.