04 de setembre 2008

DEIXEU DE PRENDRE´NS EL PÈL!!!




Quan el PP del País Valencià ens va anunciar que l´assignatura d´Educació per a la Ciutadania anava a impartir-se en anglés, tots ens vam creure que era una broma ridícula. Aquesta setmana comença el curs, i ens hem sorprès de que allò anava de veres. Ja ho entenc: en anglés, una de les nostres dues llengües oficials... veritat? I la nostra llengua, per a les falles i poc més. Si d´ells depenguera, ja l´haurien erradicada, hi ha que evitar fets diferencials, no siga cosa que a algú se li ocórreguen iniciatives que els reduisquen les seues parcel.les de poder amb el pretexte de tenir una llengua pròpia, com per exemple, un estat propi. Seria catastròfic per al PP! La Generalitat "Valenciana"??? ens ha eixit ara amb aquesta nova extravagància, simplement per crear un nou motiu d´enfrontament amb el govern de Madrid, només per fotre la marrana, i qui ho pagaran seran els xiquets als qui se´ls impartirà aquesta assignatura, per al meu paréixer, necessària. Si de veritat volem vuire en una societat democràtica, tothom hem de conéixer què ens dóna de sí aquest sistema, quins són els nostres drets, deures i llibertats, encara que a alguns els interesse més que ningú els conega, per a poder aprofitar-se´n millor de nosaltres, i al País Valencià, es deu d´impartir en valencià, que per a això és una de les nostres llengües oficials, i a més a més, LA NOSTRA. Tant costa d´entendre això? Alguns lectors pensaràn: què té a veure aquest escrit en un blog de contingut mediambiental? Molt senzill: voler ficar-nos l´anglés com a llengua vehicular a l´escola, encara que només siga per a desafiar al govern del PSOE, que encara que no vulguen, és qui governa a l´Estat, i marginar la nostra llengua, seria com si volgueren repoblar les nostres serres amb lleons i erradicar els conills, les perdius i els porcs senglars, que són les espècies pròpies dels nostres ecosistemes. Crec que la comparació aclarirà els dubtes de qui els haja tinguts. JA ESTÀ BÉ DE QUE ENS PRENGUEN EL PÈL. La seua majoria absoluta no justifica els seus disbarats. Cal que el poble es mobil.litze contra aquesta pallassada. EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA EN VALENCIÀ!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdonad que no escriba en valenicano, soy una analfabeta en esa lengua todavía. Me parece INTOLERABLE que nadie en esta comunidad se haya pronunciado públicamene sobre este tema salvo algún caso testimonial(o al menos eso es lo que se ha divulgado en los medios de comunicacion"habituales"). Y me refiero a padres, profesores, directores de colegios... Yo ignoro el nivel de inglés de vuestros hijos, pero desde luego el de los mios no es suficiente para entender nada de los que que se les pueda explicar. Saludos

Anònim ha dit...

Resposta a l´anònim: ayer mismo leí en el periódico que 2 centros de Altea habían desafiado a la Conselleria y se negaban a impartir Educació per a la Ciutadania en inglés. Puede ser un caso testimonial, pero también puede ser un ejemplo que otros centros puedan seguir.
Anime a centres, pares, professors, directors... a seguir aquest exemple i desobeïr aquesta absurda burla, i impartir la classe en valencià en comarques valencianoparlants, o en castellà si és en comarques castellanoparlants.