14 de setembre 2009

CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA.


Al poble d´Arenys de Munt, a la comarca del Maresme, ha triomfat la democràcia i la llibertat d´expressió sobre la por. El resultat aclaparador del SÍ, per un 96,3% dels vots, al cap i a la fi, no és tan important com la llibertat amb la qual el poble ha pogut fer sentir la seua veu, malgrat les concentracions feixistes i les amenaces de la "justícia". A Arenys de Munt ja s´havien convocat consultes populars per altres motius, cosa que fa que aquest poble siga un bon exemple de democràcia autèntica, del que els demés pobles hem d´aprendre la lliçó. Tan de bo seria que tots els demés municipis poguérem anar a votar si volem o no la independència dels Països Catalans, siga quin siga el resultat, només que el poble puga mostrar la seua opinió, com també, sobre altres qüestions. Per exemple, a Castalla ens haurien pogut consultar als ciutadans sobre molts temes que s´han aprovat "por cojones", com per exemple sobre la urbanització dels Campellos, sobre el bou embolat, sobre escoles privades, sobre el Casc Antic, sobre les mesures anticrisi, sobre els sous d´alcalde i regidors... Encara ens queda molta transició per fer, molt de camí per recórrer per esdevindre una democràcia i oblidar actituds autoritàries.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hombre!!!, menuda consulta popular, i tan democrática!!! han votado menores de edad, inmigrantes no nacionalizados españoles......Para ser totalmente democrática, hubieran debido también dejar votar a los perros, a los gatos y a las golondrinas de la Iglesia de Arenys de Munt. Para mí, eso ha sido una parodia y una patochada en la que yo nunca me hubiera prestado a participar. Además, creo que como yo han habido muchísimas personas ya que ha votado tan solo el 41,01%. Digamos las cosas como son. Evidentemente, se ha ganado por un 96%, pero tengamos en cuenta que quien se preste a participar en un embeleco como ese lógicamente votará sí. Los que consideramos que eso es una bobada, ni siquiera vamos a votar. No creo que los independentistas estén muy contentos con el resultado. Un saludo

administrador ha dit...

Els qui no són independentistes podrien haver votat no.

Anònim ha dit...

Hombre, lo que pasa es que si yo no soy independentista no me presto a participar en una tomadura de pelo como esa.

administrador ha dit...

Podem estar o no d´acord amb el que en aquesta consulta es tractava. Cadascú a tingut l´opció de votar el que ha volgut. La qüestió de fons, com ja he dit, no és sí o no a la independència d´un poble, sinó més aïnes, que reflexionem sobre el sentit de la paraula DEMOCRÀCIA. Exceptuant les eleccions al parlament de Madrid de 2004, on van influïr de forma determinant les mentides del govern anterior per fer eixir a la gent de forma masiva a votar, cada vegada l´índex d´abstenció va creixent. Sembla que la transició que es va fer a finals dels 70 es quedà a mitges, i encara falta més. No es tracta només d´anar a votar cada 4 anys, perquè al cap i a la fi, tant a l´Estat espanyol com al País Valencià, les dues opcions de govern que tenim, llevat de les picabaralles que escenifiquen en públic, en realitat no es diferèncien en gran cosa, i els partits minoritaris queden marginats per les lleis electorals, pels mitjans de comunicació, i més que res, per la manca de recusos econòmics de que disposen. Com he dit, falta més. Necessitem que els governs (a tots els àmbits, però sobretot municipals, que són els més propers al ciutadà), creen eines efectives de participació ciutadana: consultes populars, com aquesta i altres anteriors a Arenys de Munt, o fòrums de participació, com el Consell de Ciutat que es creà a Gavà, els fòrums de l´Agenda 21, on es troben representats els sectors econòmics, socials, culturals i mediambientals del poble... Un conjunt d´eines que a Castalla brillen per la seua absència, i on en canvi primen les decisions autoritàries de l´alcadia. No ni ha transparència, no se´ns dóna informació, sinó propaganda en un periòdic que paguem tots i que només aprofiten ells, i en una emisora de ràdio il.legal que té una sentència ferma que ordena el seu tancament. No es compta amb el poble per a res, només per a demanar-nos el vot. És possible que per això cada vegada la gent passe més de votar, perquè acaben pensant que no serveix per a res, i això és molt perillós. Cal recordar que només una mínima part de les decisions que es prenen en un ajuntament passen pel plenari. Val a dir que ací el PP té majoria absoluta perquè el poble li l´ha donada, i que a l´ajuntament es troben representats, quasi proporcionalment, les forces polítiques locals, però també que a les comissions de govern es prenen decisions que no passen pel plenari, i que també l´alcalde pot dictar bàndols sense passar ni pel plenari ni per la comissió de govern. En aquest cas, el poble poc té a dir, només donar el seu vot cada 4 anys. No és l´ideal de democràcia que caldria, ni crec que és el que el poble vol. Hi ha que governar comptant amb l´opinió dels ciutadans, consultant-nos i tenint-nos informats, però al poder això no els sol convindre.