03 d’agost 2008

COMISSIÓ ANTI-VACA DE CASTALLA

A la llista d´enllaços en trobareu un al blog d´una recentment creada Comissió Anti-Vaca. Aquest grup obri el debat sobre si la festa de la Vaca hauria de desaparéixer, pels patiments als quals és sotmés l´animal. D´altra banda, hi ha gent que pensa que la Vaca és una tradició castelluda que s´ha de mantenir. Per la meua part, he encetat una enquesta per a conéixer l´opinió dels lectors i lectores de Terra Verda. Teniu fins el dia 31 d´agost per a votar, com també podeu deixar els vostres comentaris en aquest article. Espere la vostra resposta.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

eih!! la vaca, encara encara es una tradició de fa moltissims anys i encara que jo per mi la llevaba, entenc que siga tradició, però el que em preocupa és que ara, aquest any ens fiquen el bou embolat!! PER FAVOR!!!, que el senyor alcalde no en sap de patiment??!! crec que ha segut metge... i ell sap molt be qué passa amb les cremades, o... es que el bou no pateix?.
s'hauria de fer alguna cosa per evitar esta barbaritat del bou embolat...
¿qué podem fer???

Anònim ha dit...

El millor que podem fer contra el bou embolat: no anar. De totes formes, crec que es podia fer algun tipus de concentració espontània a la porta de la plaça, el mateix dia que es faça el bou embolat. Pel tema de la vaca, jo en principi no em manifeste, perquè crec que tant qui pensa que és una forma de maltractar l´animal, com qui pensa que és una tradició de fa molts anys, tenen raó. A Castalla, a hores d´ara, seria impopular llevar la festa de la vaca, però crec també que ja va éssent hora de que es pense en els patiments que sofreixen les vaques, i que es sancione degudament a qui maltracte l´animal. Només us pose aquesta enquesta per a que opineu vosaltres.

Anònim ha dit...

DIGUEM NO ALS BOUS EMBOLATS A CASTALLA

A Castalla volen fer la festa dels �bous embolats� .
Es tracta de traure un bou nugat amb una corda de les banyes, l�estampen contra un tronc de fusta ,l�immobilitzen i li corden un artefacte al cap que du dues entorxes amb material inflamable, li prenen foc , i el solten. La diversi� consisteix en veure com el bou corre per por al foc i per les ferides a la pell i als ulls..........
Des de quan tal aberraci� es tradici� al nostre poble?
Per qu� hem de permetre que es fa�a a Castalla un acte tan cruel?
Per a que uns es pengen medalles,tenim que aguantar a��?
---------

Anònim ha dit...

RESPOSTA A L´ANTERIOR COMENTARI
Lamente que no t´hages identificat, perquè podria haver-te respost personalment. El bou embolat, com tu dius, mai no ha sigut cap tradició a Castalla, pareix que ara volen fer experiments... Des d´ací vull manifestar el meu rebuig al bou embolat. No sé cert quin dia va a fer-se, ni si he d´anar a treballar o no, tant fa. El que sí que us propose, a banda, per descomptat, de no anar-hi a l´espectacle, és fer una concentració espontània a la porta, si la feu, aviseu-me, i si puc, allí estaré. Feu córrer la veu!!!

Poble Roig ha dit...

hola companys, gràcies pel vostre suport. Els bous embolats es aquest divendres a les 24:00 pero no tinc clar si és al recinte de sempre de la vaca o a la plaça portatil, us ho confirme demà...per cert, lleveu els cartells que pugau per evitar tot tipus de publicitat.

Poble Roig ha dit...

pots manifestar el teu desacord signant en http://www.campanyes.org/bous

Anònim ha dit...

tenim molt poc temps,correu la veu el mes rapid posible,amics,se que som molts els que no volem la barbarie aquesta

Anònim ha dit...

en el blog d'entelekia hi ha un cattell que podeu pegar als vostres blogs

Poble Roig ha dit...

ja s'han fet els cartells de la concentració, paseuvos per comision antivaca