17 d’abril 2008

FOTOS DE L´EXCURSIÓ: ITINERARI BOTÀNIC DE LA SERRA DEL FRARE (BIAR)

L´excursió eixia des de la urbanització del Navarro a Biar, pujant al cim del Frare per un camí on trobem indicacions sobre les plantes, fins arribar a un collat, a partir del qual el camí esdevé una senda que cresteja fins al piló del cim (1042 metres). Un poc més avant descendim per la solana buscant un raconet farcit de pins. Allí està la fonteta de Sant Joan, seca. Serà on esmorzem.

Des d´allí seguirem barranc avall. La vegetació interior de carrasca, pi, llentiscle, coscolla... contrasta amb l´aridesa de la solana de la serra. Arribem a un punt on veiem un tallat a la dreta. Baixarem, i trobarem la Cova Roja, una balma on la gent ha anat col.locant imatges de verges i sants, així com llibretes per a que hom escriga, deixant constància de la seua visita.

A partir d´allí torna la pujada. Eixim a una pista, però no la tocarem, puix l´ascensió continua per la senda cap al pas del Comptador. Encara pujarem una mica més fins a l´Alt Redó (1015 metres). Comença la baixada definitiva, per un camí vell que segueix el curs d´un barranquet, fins a la pista, que ens deixarà a Biar, on havíem deixat els cotxes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

quina es la seva vegetacio

Anònim ha dit...

guarrro